زن بهشهري با 70 نوع غذا، ترشي، مربا و چاشني، همايش «غذاهاي بومي» را كه به همت انجمن دوستداران ميراث فرهنگي هوتو و با شركت تعداد زيادي از زنان بهشهري


محمد عظيمي مسئول اين انجمن در گفت و گو با ميراث خبر، درباره اين همايش گفت: «اين همايش با هدف جمع آوري و ثبت غذاهاي بومي و محلي منطقه مازندران بر پا شده بود و در اين همايش يك روزه كه در دبيرستان دخترانه امام حسين (ع) برگزار شد، حدود دويست نفر از زنان بهشهري با انواع و اقسام غذاها شركت كرده بودند.
انجمن هوتو، مدتي پيش فراخوان مقاله اي براي اين همايش داده بود كه در پي اين فراخوان، حدود 85 مقاله درباره غذاهاي بومي به دبيرخانه همايش رسيده بود. علاوه بر مقالات، تعدادي از زنان شركت كننده با 70 نوع غذا، ترشي، مربا و چاشني در اين همايش شركت كرده بودند.
هيات داوراني متشكل از «زينب باباجاني» مدير واحد خواهران انجمن هوتو، «آسيه خواجوي» مدير دبيرستان امام حسين و دو تن از دبيران اين دبيرستان، غذاهاي ارايه شده را داوري مي كردند. به افرادي كه بهترين غذا را ارايه كرده بودند،‌ لوح تقديري اهدا شد.
منطقه مازندران غذاهاي محلي مختلفي دارد كه از آن ميان مي توان به خورش «ساك» (با اسفناج تهيه مي شود)، نان كلوا (با گردو تهيه مي شود)،‌ آش ارزن و ... اشاره كرد.
مقالات ارسالي به اين همايش پس از تدوين نهايي در كتابي منتشر مي شود. اين همايش با همكاري اداره آموزش و پرورش شهرستان بهشهر برگزار شده بود.
انجمن هوتو از ابتداي سال 83 فعاليت خود را در حوزه ميراث فرهنگي آغاز كرده است و 150 عضو دارد. بنا به گفته محمد عظيمي، دبير اين انجمن، اكثر اعضاي آن از افراد هيات علمي دانشگاه هاي مازندران هستند.
تعدادي از دانشجويان جامعه شناسي، مردم شناسي، كشاورزي و شيلات اين منطقه، با اين انجمن براي پروژه هاي تحقيقاتي منطقه همكاري مي كنند.


0 نظرات:

» نظر شما؟

Template Designed by Douglas Bowman - Updated to New Blogger by: Blogger Team
Modified for 3-Column Layout by Hoctro, a little change by PThemes